Hoppa till sidans innehåll

Verkstaden öppnar åter efter maskinbytet

2018-01-09 11:11
Verkstaden öppnar åter efter maskinbytet. OBS för att använda maskinerna krävs ny utbildning. Läs mer i texten.
 • Uppdaterad: 2018-01-09 11:11

I oktober stängdes verkstaden för att under senhösten installera de snickerimaskiner som KSS fick möjlighet att köpa. Installationen är nu avslutad och verstaden kan åter öppnas för användning med följande tillägg; 

Säkerhetsutbildning

Eftersom att både maskinerna är nya och el/säkerhets systemet till anläggningen är nytt har vi beslutat att alla som vill nyttja verkstaden ska utbildas. Tidigare genomgången utbildning räcker  inte! Tanken är att hålla en kortare säkerhetsutbildning där vi går igenom hur man arbetar på ett säkert sätt och hur man manövrerar dom nya maskinerna.

Vi är ~140 medlemmar som har kvitterat ut en verkstadsnyckel så det är ganska många som behöver utbildas. Vi kommer anordna ett större antal utbildningstillfällen under våren. Max 10 personer per tillfälle har vi sagt.

Även medlemmar som inte har gått utbildningen tidigare är så klart välkomna!

Dom första utbildningstillfällena kommer att vara torsdagen den 18 januari kl 18:00 och söndagen den 21 januari kl 16:00. Därefter kommer det hållas utbildning varje torsdag kl 18:00 så länge som det finns intressenter.

Anmäler sig ett utbildningstillfälle gör man enklast antingen genom att

 • Kontakta Jonathan Grimmtjärn via epost: This is a mailto link

 • Kontakta Jonathan Grimmtjärn via telefon: 073 - 66 44 213

Vi kommer även att passa på att inventera alla verkstadsnycklar under utbildningsperioden så nyckeln ska visas upp till utbildningen så vi kan skriva upp nyckelnumret.

 

Upprensning

Privata saker som inte tillhör klubben behöver städas bort och plockas undan. Enda stället man får förvara privata tillhörigheter är i hyrt skåp eller bod. Detta gäller även ovan skåp. Idag finns det en hel del som ligger på skåpen och det kommer inte att tillåtas.

Om man lämnar ett projekt, till exempel för att torka över natten, ska man lämna en lapp med sitt namn/kontaktuppgift. Annars finns det risk att sakerna slängs i containern när vi städar. Om man behöver lämna ett projekt en längre tid så ska man kontakta någon i verkstadsgruppen först.

Från och med den 1 februari 2018 kommer verkstadsgruppen varje månad gå igenom verkstaden. Då kommer vi att gå igenom alla maskiner, städa och kasta allt material som inte tillhör klubben.

 

Heta arbeten

Alla former av heta arbeten är f.n. förbjudet att utföra i källaren! (Heta arbeten är ett samlingsnamn för alla arbeten som kan orsaka brand. Allt från att svetsa och slipa till att löda med lödkolv räknas in där.)

Vi undersöker möjligheterna för vad som krävs av lokalen för att vi ska kunna utföra heta arbeten igen men för tillfället är det totalförbud för alla former av heta arbeten.

 

Verkstadsgruppens medlemmar

Under installationsarbetets gång har en informell verkstadsgrupp bildats av de som utfört arbetet:

 • Jonathan Grimmtjärn (gruppchef i den formella organisationen)
 • Inge Johansson
 • Göran “Linkan” Lindqvist
 • Leif Norlin
 • Jörgen Palme

Någon av er kanske noterar att flera av medlemmarna har redan andra uppdrag förutom verkstadsgruppen och det är som det ska vara. Vi har ju arbetsplikt i klubben men man kan ju välja att engagera sig utöver detta. Vi är jätteglada och tacksamma för allt engagemang!

Om ni upptäcker några brister i verkstaden, har frågor om hur maskinerna fungerar eller kanske vill få lite råd och hjälp så kontakta då någon i "verkstadsgruppen" ovan. Vi kommer varje månad gå igenom anläggningen och lokalen men det är lätt hänt att man missar något. Därför vill vi ha allas hjälp att hålla koll på verkstaden så att den alltid kan vara tillgänglig för den som behöver den.

 

 

Övrigt

 

Styrelsen kommer, på förslag, att fatta beslut om kompletteringar och ändringar i ordningsreglerna.  Verkstadsgruppen kommer att ge anvisningar för användning av maskinparken m.m.

 

 

Sammanfattning

 • Alla som vill nyttja verkstaden måste gå säkerhetsutbildningen först! Verkstadsnyckeln ska visas upp på utbildningen. Anmälan görs till Jonathan Grimmtjärn.

 • Privata saker ska tas bort eller förvaras i hyrt skåp/bod

 • Ordningsreglerna kommer att uppdateras.
 • Vänd er till någon i "verkstadsgruppen" så snart ni upptäcker några brister i verkstaden

Till sist vill jag tacka för att vi fått möjligheten att rusta upp verkstaden med nya fräscha maskiner och för det fantastiska arbete som genomförts.

 

Jonathan Grimmtjärn

Verkstadsgruppen

 

 

 

Skribent: Staffan Österling
Epost: Adressen Gömd

Sponsorer 200

KarlskronaMarin_Logo_Gray_Blue

Testa vår egen båtförsäkring – Svenska Sjö” – Gå in på www.svenskasjo.se och räkna premie

 

Snabblänkar 200

 

 

 

 

Postadress:
Karlskrona SS - Segling
Seglarevägen 8
37137 Karlskrona

Besöksadress:
Seglarevägen
37137 Karlskrona

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info