Jollesegling

Förutom kölbåtar så seglar vi på Karlskrona Segelsällskap också jollar, dvs små öppna segelbåtar. Dessa båtar kan man segla i stort sätt i alla åldrar och det är en action-fylld sport där många färdigheter krävs.

Vi erbjuder bland annat seglarskola för barn och vuxna under sommaren samt träning för jolleseglare på olika nivåer under stora delar av året. Vi har försökt göra tröskeln så låg som möjligt för att börja med jollesegling. Våra kurser passar alla ifrån totala nybörjare till de som vill lära sig kappsegla. Vi  också har många båtar och mycket utrustning att låna ut under våra kurser och träningar.

På Karlskrona segelsällskap tycker vi det är roligt att kappsegla och vi brukar därför anordna ett par regattor varje år där seglare från hela landet träffas för att tävla. Vi stöttar också seglare från oss som vill ge sig av på andra tävlingar runt om i landet och i världen. Vi har under åren haft många framstående jolleseglare i vår klubb, och det har vi våra duktiga tränare att tacka för.

Om ni har frågor angående jollesegling får ni gärna höra av er på jollesekt@knss.nu. Ni kan också följa våra upptåg på facebook nedan.