Fortsättningskurs för barn

Kurstillfällen

 

 -- Till anmälan --Genomförandetider: Mån-Fre 9-15

För vem: Fortsättningskursen är en påbyggnad av nybörjarkursen där du lär in och befäster dina kunskaper. Kursen innebär en fördjupad träning av dina färdigheter för att kunna behärska dem i starkare vindar. I fortsättningskursen tränar du på att kryssa -hängteknik, länsa –lovartskrängning, stoppa/accelerera, backa och segla en grön kappseglingsbana. Dessutom ingår säkerhetskunskap och sjömanskap där vi lär oss sjövett och knopar.

Plats: Karlskrona segelsällskaps jolleplan på Dragsö i Karlskrona.

Tid: Måndag-Fredag kl 9-15. Vi ser gärna att en förälder är med första dagen kl 9-10, då vi informerar om verksamheten och veckans aktiviteter. På Fredag kl 13:00 är det uppvisning för anhöriga, där seglarna får visa upp sina nyvunna färdigheter. 

Krav: Simkunnighet (200m) och avslutad nybörjarkurs.

Utrustning: Det är lätt att bli blöt på sjön, vilket gör att kläder som tål lite vatten är att rekommendera. Flytväst är ett måste. Andra viktiga saker att tänka på är att solen tar hårt på sjön. Keps, solglasögon och solskyddsfaktor på minst 25 är att rekommendera. Badkläder och handduk är bra att ha med, och ett extra ombyte. Vattenflaska är väldigt bra att ha med sig. Utan att dricka en varm dag så får man lätt huvudvärk. En annan viktig sak att tänka på är lunchen. För att ert barn ska kunna hålla igång hela dagen så krävs det att de har med sig en bra lunch. Det finns tillgång till microvågsugn.

Kursavgift: 2200 kr (medlem 1900 kr). I kursavgiften. Avgiften reduceras till 1.900 kr resp 1.600kr om man går nybörjarkursen samma år. I kursavgiften för icke-medlem ingår även juniormedlemskap för resten av verksamhetsåret (fram till 30/9) som ger dig rätt att träna med oss efter kursen. Inför nytt verksamhetsår erbjuds du fortsatt medlemskap och vi ser gärna att du fortsätter som medlem.

Efter kursen: Efter avslutad kurs är man välkommen att segla vidare med Karlskrona Segelsällskap. Vi har träningar varje vecka så länge vädret tillåter. Kontakta ledarna under kursen för mer information.