Kurser för vuxna

Kurstillfällen

 

-- Till anmälan --Genomförandetider: Mån-Fre 14.00-20.00

För vem: För dig som inte seglat förut och vill prova på och upptäcka hur det är att segla större jolle. Du lär dig att rigga och sjösätta båten, båtens delar, de olika seglingssätten (kryss, halvvind, slör, läns), att stå i vindögat, styra, gasa/bromsa, kroppsplacering och balans, gippa/slå, lova/falla och lägga till i alla vindriktningar. Dessutom ingår säkerhetskunskap och sjömanskap där vi lär oss sjövett och knopar. På vuxenkursen seglar vi i en typ av jolle som kallas 2-krona och C55. Den är lämplig att seglas av två till tre personer. 

Plats: Karlskrona segelsällskaps jolleplan på Dragsö i Karlskrona.

Tid: Se ovan. 

Krav: Simkunnighet (200m).

Utrustning: Det är lätt att bli blöt på sjön, vilket gör att kläder som tål lite vatten är att rekommendera. Flytväst är ett måste. Har man ingen egen finns det att låna. Andra viktiga saker att tänka på är att solen tar hårt på sjön. Keps, solglasögon och solskyddsfaktor på minst 25 är att rekommendera. Badkläder och handduk är bra att ha med, och ett extra ombyte. Vattenflaska är väldigt bra att ha med sig. Utan att dricka en varm dag så får man lätt huvudvärk. En annan viktig sak att tänka på är lunchen. För att kunna hålla igång hela dagen så krävs det att man har med sig en bra lunch. Det finns tillgång till microvågsugn.

Kursavgift:  3.800 kr (medlem 3.400 kr). I kursavgiften I kursavgiften ingår även ett provmedlemskap för resten av verksamhetsåret (till 30/9) som ger dig möjlighet att segla båtarna efter kursveckan. Inför nytt verksamhetsår erbjuds du fortsatt medlemskap och vi ser gärna att du fortsätter som medlem.