Utkiken - Nedläggningshotad!!??

  • 6 jan 2024

Inför årsmötet saknade valberedningen kandidater till befattning/arbete som redaktörer. Vår medlemstidning, som i lite olika former funnits sedan 1957, riskerar därmed nedläggning. Den reducerade styrelsen saknar i stort möjligheter att åta sig uppgiften.

Intill dess beslut fattats så fungerar e-postadressen, redaktion@knss.nu, fortfarande för bidrag. (Publiceras alstret inte i Utkiken så kommer att publiceras på något sätt på KSS hemsida.)

Ni som vill ställa upp och rädda Utkiken anmäler ert intresse i första hand till valberedning@knss.nu

De som deltog i årsmötet eller har läst protokollet efter årsmötet torde vara bekanta med att Utkiken f.n. saknar redaktör(er). Ingela Möller och Marianne Sökjer-Petersen har under ett antal år gjort ett stort arbete för att producera ett trevligt nummer såväl vår som höst. I och med Ingelas bortgång tidigare i år valde Marianne att efter färdigställande av höstnumret 2023 lämna befattningen. KSS medlemmar tackar stort för insatsen!!

Vilka möjliga vägar finns då framöver för Utkiken;

Nedläggning –        KSS mister helt traditionen med en särskild medlemstidning.

Omläggning –         Omläggning skulle kunna innebära att Utkiken går från att vara i stort sett fristående från hemsidan till att vara en fördjupning och med kompletteringar av det som publicerats på hemsidan och som har lite mer ”journalistiskt innehåll” samt något opublicerat.

Fortsättning –         Utkiken ges fortsatt ut som hitintills. Möjligen ökas samordningsgraden mellan Utkiken och hemsidan – under styrelsens överinseende.

Vilken väg kan vi välja? Nedläggning är tråkigt men om ingen av medlemmarna ställer upp på någon variant så…

Styrelsen reducerades vid årsmötet och saknar i praktiken resurser för att uthålligt lösa uppgiften med att ta fram Utkiken. Ett nöd/reservnummer kanske kan åstadkommas men sedan …?

Oberoende av om omläggning eller fortsättning sker krävs att någon/några ställer upp och gör jobbet. Arbetet ser troligen lite olika ut i de olika formerna och diskuteras fram.

Vilken väg ser du framför dig? Hör av dig till redaktion@knss.nu med dina tankar och till valberedning@knss.nu om du ställer upp som redaktör.