Mail till alla? - förändringar

  • 20 jan 2024

KSS använder BAS för att göra utskick till medlemmarna. En del utskick är – smala. Exempelvis – platsinnehavare brygga D/E. En del utskick går – till alla.

När det gäller det senare – till alla – är avsikten minska den formen för att lätta på administration. Redan nu publiceras – till alla – oftast också som en Nyhet på vår hemsida. Nyhet kan alla som idag använder dator, smartphone m.m. uppmärksammas på och enkelt via sin smartphone eller dator.

Framöver kommer därför enbart stadgeenligt, såsom kallelse till medlemsmöte, att publiceras både som nyhet och mail medan t.ex. information om kappsegling bara går som nyhet.

Kvarstår då frågan om hur du uppmärksammas när det kommer en Nyhet? Läs vidare.

Du kan naturligtvis, en gång om dagen, veckan etc., gå till KSS hemsida för att se om det kommit någon nyhet eller något annat av intresse. T.ex. publicering av styrelseprotokoll.

Men det finns två sätt ett bli aktivt uppmärksammad på nyheter. Först ett enkelt!!;

KSS-appen, som finns både för iPhone och Android, innehåller en flik som listar KSS Nyheter. Antalet olästa nyheter visas med en siffra.

 

Vad kan du göra?

  • Har du inte installerat KSS-appen på din smartphone eller platta – gör det!!
KSS-appen hittar du till iPhone och Android-telefoner där du hittar och installerar appar till dessa smartphones.

För den tekniskt intresserade!

Ytterligare alternativ.

RSS-app/RSS-tillägg till din webläsare eller mailklient gör att du kan dels uppmärksammas på att det kommit en nyhet och läsa nyheten.

Lite teknik: RSS (Really Simple Syndication) innebär att hemsidan producerar en strukturerad nyhets-fil på en bestämd plats. Din app/klient läser med jämna mellanrum denna fil och jämför. Har det kommit något nytt sedan sist så uppmärksammas du på det. Beroende på ditt program kan du sedan läsa delar av eller hela nyheten.

KSS hemsida innehåller sedan länge RSS. (KSS-appen använder den tekniken för att lista nyheter.) Bredvid texten Nyheter, på hemsidan, hittar du samma gula ikon som syns ovan. Bakom den finns en länk till https://www.knss.nu/nyheter/rss/ som är platsen för filen.

OBS: Om du inte har en RSS-app installerad och klickar på den länken så ser det ut så här för dig:

!!! Länken är inte till för dig utan för den RSS-app/läsare du skall använda.

RSS-läsare till din smartphone hittar du också på samma plats som du hittar KSS-appen. Sök efter RSS. För en iPhone kan det se ut på följande sätt;

Sök efter RSS-appar
RSS-app installerad på iPhone
RSS-app efter det att KSS länk lagts in i appen.

Apparna fungerar på lite olika vad gäller avisering, läsa/visa. Ladda ner och prova. Gemensamt är att du måste kunna lägga till KSS nyhetslänk.

RSS-läsare till din dator gör det än lite mer komplext att förklara. Det beror på att det finns olika operativsystem (windows, macOS, Linux..), olika mailprogram (Outlook…), olika webbläsare (Safari, Chrome…).

Kör du Outlook så finns det möjligheter att koppla KSS nyhetslänk till Outlook. Sök i Outlook eller på nätet hur du gör. Principen att lägga till KSS- nyhetslänk gäller.

Kör du t.ex. Google Chrome som webbläsare finns det bl.a. ett tillägg – RSS Feed Reader – som du kan installera. Sök på t.ex. ”RSS feed reader Chrome” eller ersätt Chrome med din webbläsare.

 

 

Det finns även fristående appar. Jag använder MacOS och då finns t.ex. NetNewsWire. För Windows finns det andra appar. Gemensamt för både Windows och macOS är att det finns fria(gratis) appar och det finns med ökad funktionalitet som kostar en slant.

 Använd webbläsaren i din dator och sök på ”RSS”, ”RSS feed reader” eller något liknande samt det operativsystem (macOS eller Windows).

Ladda ner och prova! Gemensamt för RSS-apparna är att du måste kunna lägga till KSS-nyhetslänk.

Lycka till och häng med kring vad som händer på KSS hemsida så att du inte missar någon Nyhet!

P.s Har du en RSS-app/tillägg installerat så kan du lägga till även andra källor som du är intresserad av att följa. T.ex. BBC-news, ……